Instagram Automation Tools? Doe maar niet!

Instagram Automation Tools

De oplettende Instagrammer had mij al gevonden op mijn “tweede” business account. Ik werd door familie zelfs geappt of ze me nu op dat andere account moesten volgen. “Nee hoor, gewoon een experimentje” antwoorde ik.

Ik had een aantal jaar geleden weleens met Instagram automation tools gespeeld, maar wilde het nu eens op een “schoon” account proberen. En – heel eerlijk – als het goed zou werken, was dat natuurlijk mooi meegenomen en kon ik daar misschien wat mee…

Waar kun je Instagram Automation Tools voor gebruiken?

Instagram Automation Tools bestaan al heel lang. Je kunt ze gebruiken om engagement te faken met andere Instagram-gebruikers. Dit doen deze apps door:

  • Mensen te volgen/ ontvolgen een bekend spelletje dat zeker in de begintijd van Instagram voor veel volgers zorgde;
  • Liken van berichten van andere Instagrammers;
  • Het liken van berichten op je tijdlijn;
  • Het achterlaten van reacties op andere berichten.

Natuurlijk vindt Instagram deze apps en websites niet heel tof, dus ze worden ook vaak weer gesloten. Maar met de opkomst van Instagram als bedrijfstool of verdienmodel blijft er wel een markt voor. Waar ze aan de ene kant gesloten worden, poppen er aan de andere kant weer allerlei manieren op om tóch gebruik te maken van dit soort tools.

Hoe werkt het

Je download een van de vele apps of gaat naar de website van de Instagram tool. Vervolgens geef je deze app je inloggegevens. Nu werkt het per tool verschillend waar je op kan targetten en of je alleen kan liken of ook kan volgen en berichten achterlaten, maar na inloggen en betalen kom je op een dashboard waar je alles heel simpel aan en uit kan zetten.

Binnen 5 minuten heb je jouw account gekoppeld, betaald en kan het automatisch liken beginnen. Volgen en ontvolgen heb ik zelf even uitgeprobeerd, maar dat “trucje” is al zo uitgemolken dat ik dat niet heel interessant vond voor mijn test.

Foto’s liken van mensen die in mijn doelgroep vallen is een van de technieken die ik zelf gebruik om te groeien op Instagram. Dus ik besloot daar vol op in te zetten.

Werken Instagram Automation Tools?

Heel kort door de bocht kun je op deze vraag “ja” antwoorden. Instagram Automation Tools werken zeker. Binnen een week had ik bijna 100 volgers en veel likes op mijn foto’s. Dat is voor een compleet nieuw account natuurlijk niet verkeerd.

Maar al snel stroomde ook de DM’s binnen “waarom like je zoveel van mijn foto’s”, “hoe kom je op mijn profiel terecht, ik gebruik nooit hastags”.

Tja, dat was natuurlijk niet de bedoeling! De meeste automation apps hebben wel een optie waar je het veelvuldig liken van gebruikers uit kan zetten. Maar als je daar pas na een twee dagen achter komt zit dus wel je DM vol.

Dat betekent niet dat de tool niet werkt, je krijgt volgers en likes op je berichten. En daarmee lijkt het alsof het zijn werk doet.

Maar toen ik vragen begon te stellen kreeg ik wel likes en reacties, maar eigenlijk geen reacties op de vragen die ik stelde.

Dat is raar?

Als ik dat op mijn andere account doe krijg ik misschien ook niet honderden reacties, maar de reacties díe ik krijg zijn wel op de vraag die ik stel…

Eigenlijk voelde het account ook heel hol, niet doordat ik nog maar zo weinig volgers had. Maar doordat ik de engagement van mijn volgers miste en ik het gevoel had dat de meerderheid totaal niet bezig was met “mijn” content.

En dat is uiteindelijk wat je als bedrijf wel wil.

Wat heb je aan duizenden volgers als ze niet geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst?

Instagram Automation Tools – Doe het dus maar even niet

Conclusie?

Ondanks dat het misschien wel “werkt” zorgt het ook voor irritatie en volgers/likes die niet oprechte engagement zoeken met je content.

Ja groeien op Instagram is moeilijk en door het nieuwe algoritme lijkt het soms bijna onmogelijk om nog op te vallen.

Toch zijn automation tools hiervoor niet de oplossing. Ik vond het zelfs zo bizar dat ik bijna een beetje “spijt” had dat ik het onder mijn eigen naam had gedaan. Maar anderzijds was er, zoals ik in de intro ook al aangaf, ook de stiekeme hoop dat er een “quick-fix” was voor groei op Instagram. En ja die is er dus ook, maar het is er niet een die wordt gewaardeerd door Instagram en de gebruikers van Instagram.

En daar gaat het toch uiteindelijk om? Dat de gebruikers, jouw volgers je volgen omdat je ze echt wat te bieden hebt. En niet omdat je ze toevallig een like op hun foto’s hebt gegeven…

Ik heb mijn “nieuwe” account dus verwijderd en Instagram gewoon weer lekker verder op @bmd_danielle!

P.S. als je een van mijn spammy likes hebt ontvangen en ik heb je niet via DM gesproken; sorry ik zal het nooit meer doen 😉.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *